אנדיב צלוי ממולא פטריות שי-טאקי וגבינות

מנה נהדרת כתוספת או כפתיח לארוחה

רכיבים:
  • 4 יחידות אנדיב
  • 200 גרם ריקוטה
  • 100 גרם קשקבל מגוררת
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות טימין (רק העלים)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פירורי לחם\ קוואקר
  • סלסילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי קצוצות
  • 1 כף שמן זית
לרוטב:
  • 150 גרם גבינת פקורינו מגוררת
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 ענפי טימין
  • 4 יחידות אנדיב
  • 200 גרם ריקוטה
  • 100 גרם קשקבל מגוררת
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות טימין (רק העלים)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פירורי לחם\ קוואקר
  • סלסילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי קצוצות
  • 1 כף שמן זית
לרוטב:
  • 150 גרם גבינת פקורינו מגוררת
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 ענפי טימין
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מחממים כף שמזן זית במחבת ומוסיפים את הבצל הירוק ופטריות השי-טאקי, מטגנים כ- 4 דקות, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.

חוצים את האנדיב לאורכו ומכל חצי יוצרים 2 סירות הניתנות למילוי. ממלאים את הסירות.

משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את סירות האנדיב, יוצקים מעט שמנת לבישול, מפזרים פיקורינו, מלח ופלפל ומניחים ענפי טימין.

אופים 30-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.