מרק שי-טאקי

הטעם והארומה של השי-טאקי המיובשות הם הסוד להצלחה של מנה זו.

מאת: ישראל אהרוני

רכיבים:
  • 25 גרם פטריות שי- טאקי מיובשות
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לאורך של 4 ס"מ
  • כפות יין לבן יבש
  • כפית סוכר
  • כפית שמן שומשום
  • 4 כוסות מרק צח
  • 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • כף רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 25 גרם פטריות שי- טאקי מיובשות
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לאורך של 4 ס"מ
  • כפות יין לבן יבש
  • כפית סוכר
  • כפית שמן שומשום
  • 4 כוסות מרק צח
  • 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • כף רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:

משחזרים את הפטריות במים חמים לפי ההוראות, חותכים לרצועות דקות, מבשלים יחד עם הבצל והג'ינג'ר בתוך המרק הצח למשך 5 דקות. מוסיפים את היין, רוטב הסויה והסוכר וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות.

מחלקים לקערות הגשה ומזלפים מעט שמן שומשום בכל קערה.