זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 5
כשרות: חלבי
רכיבים:
• כוס גריסי פנינה
• חבילת פטריות שיטאקי
• חבילת פטריות שי-מג'י לבנות
• 4 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
• ⅓ כפית פלפל
• כפית מלח
• 5 כפות שמן זית
• כפית תימין יבש או טרי
• 2 שיני שום שלמות
• 30 גרם חמאה
• ⅓ כוס פטרוזיליה
• גרידת לימון מחצי לימון
• מיץ מלימון אחד
• פרמזן לעיטור
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים מים ומכניסים את גריסי הפנינה, מבשלים 25 דקות, עד שהגריסים מתרככים. מוציאים ומסננים.
מפרידים את פטריות השי-מג'י לחלקים קטנים ומפרידים מפטריות השיטאקי את הרגל – משתמשים רק בכובע.
בסוטאז' יוצקים 3 כפות שמן זית ומטגנים את השאלוט עד שהם מתקרמלים וקריספיים, מוציאים ומניחים על נייר מטבח.
מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותו הסיר וצולים את הפטריות עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים בשליש מכפית המלח והפלפל, מוסיפים את השום, החמאה, התימין ומבשלים 6-7 דקות. נפטרים מהשום והתימין ונשארים רק עם הפטריות.
מרכיבים את הסלט:
בקערה מניחים את פניני הגריסה, מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הפטריות הצלויות, המלח הנותר ומערבבים. מפזרים מעל את בצלצלי השאלוט הפריכים, את גרידת הלימון, מניחים פרמזן פרוס דק מעל ומגישים.