סלט גריסי פנינה עם פטריות

שתי הפטריות שלנו שיטאקי ושי-מג'י עם גריסי פנינה בסלט אחד עסיסי ועשיר בטעמים
פתרון מושלם לארוחה קלה ומזינה!

מאת ונסה חתוקאי

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 5

כשרות: חלבי

רכיבים:

• כוס גריסי פנינה
• חבילת פטריות שיטאקי
• חבילת פטריות שי-מג'י לבנות
• 4 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
• ⅓ כפית פלפל
• כפית מלח

• 5 כפות שמן זית
• כפית תימין יבש או טרי
• 2 שיני שום שלמות
• 30 גרם חמאה
• ⅓ כוס פטרוזיליה
• גרידת לימון מחצי לימון
• מיץ מלימון אחד
• פרמזן לעיטור

• כוס גריסי פנינה
• חבילת פטריות שיטאקי
• חבילת פטריות שי-מג'י לבנות
• 4 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
• ⅓ כפית פלפל
• כפית מלח

• 5 כפות שמן זית
• כפית תימין יבש או טרי
• 2 שיני שום שלמות
• 30 גרם חמאה
• ⅓ כוס פטרוזיליה
• גרידת לימון מחצי לימון
• מיץ מלימון אחד
• פרמזן לעיטור

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים מים ומכניסים את גריסי הפנינה, מבשלים 25 דקות, עד שהגריסים מתרככים. מוציאים ומסננים.
מפרידים את פטריות השי-מג'י לחלקים קטנים ומפרידים מפטריות השיטאקי את הרגל – משתמשים רק בכובע.
בסוטאז' יוצקים 3 כפות שמן זית ומטגנים את השאלוט עד שהם מתקרמלים וקריספיים, מוציאים ומניחים על נייר מטבח.
מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותו הסיר וצולים את הפטריות עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים בשליש מכפית המלח והפלפל, מוסיפים את השום, החמאה, התימין ומבשלים 6-7 דקות. נפטרים מהשום והתימין ונשארים רק עם הפטריות.
מרכיבים את הסלט:
בקערה מניחים את פניני הגריסה, מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הפטריות הצלויות, המלח הנותר ומערבבים. מפזרים מעל את בצלצלי השאלוט הפריכים, את גרידת הלימון, מניחים פרמזן פרוס דק מעל ומגישים.