צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 49 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 1 צרור רוקט
- 1/2 קופסא עגבניות שרי חצויות
- 2 בצלים סגולים או 8 בצלצלי שאלוט פרוסים לעיגולים (בעובי 1/2 סמ)
- 1 בטטה בינונית פרוסה לעיגולים (בעובי 1/2 סמ)
- 1 חבילה פטריות מלך היער
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות דבש
- 3 כפות סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כף סוכר
- מלח
להגשה: 1/2 צרור כוסברה (או עלים ירוקים כגון בזיליקום נענע וכו) חתוכים גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה את העגבניות בשכבה אחת כשצד החתוך כלפי מעלה, ליד מסדרים את עיגולי הבצל והבטטה ומפזרים מלח, פלפל, שום ומזלפים מעט שמן ואופים כחצי שעה.
חותכים כ 1.5 ס"מ מהקצה התחתון של הפטריות, פורסים לאורך לפרוסות דקות של כ 1/2 ס"מ וחורצים משני הצדדים איקסים בעזרת סכין חדה.
מכינים רוטב: מערבבים בקערה את יתרת השמן, הדבש, החומץ בלסמי, הסויה, הג'ינג'ר, מיץ הלימון, הסוכר והמלח ובעזרת מברשת מורחים על הפטריות משני הצדדים.
מחממים מחבת וצולים את הפטריות 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת.
מרכיבים את הסלט: בצלחת הגשה מפזרים את הרוקט, מניחים מעל את הירקות והפטריות, יוצקים את הרוטב החם, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.