סלט עדשים שחורות ופטריות יער

סלט עדשים שחורות, מנה מיוחדת וטעימה המתאימה לכל אירוע

מאת: נעמה רן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 חבילה פטריות יער מופרדות
  • 2 כפות שמן זית או אחר
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
לתיבול:
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כפות נענע קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 חבילה פטריות יער מופרדות
  • 2 כפות שמן זית או אחר
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
לתיבול:
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כפות נענע קצוצה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקרי, השום, השמן, המלח והפלפל.

מבשלים את העדשים כ- 30 דקות עד שהן רכות, מסננים, מצרפים לקערה עם הקארי ומערבבים.

במחבת חמה עם שמן מקפיצים את הפטריות כדקה ומצרפים לעדשים.

מוסיפים לקערה את הפטה ועשבי התיבול, מערבבים בעדינות ומגישים.