סלט אפונת פיצוח טריה

מתכון לסלט אביבי קליל ומזין המכיל טעמים וטקסטורות עשירים ומגוונים. טעמה ומרקמה של האפונה בולט מאוד לצד טעם גבינת הפטה המלוחה וטעמה החריף- פריך של הצנונית.
מומלץ כארוחת ערב קלילה או כתוספת לארוחת צהריים.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 12 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6

כשרות: פרווה

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 1 חבילה אפונה מתוקה
  • 2 לבבות חסה, נקיים מופרדים לעלים
  • 6 מיני צנוניות, פרוסות דק
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן, חצויים
לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי או חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילה אפונה מתוקה
  • 2 לבבות חסה, נקיים מופרדים לעלים
  • 6 מיני צנוניות, פרוסות דק
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן, חצויים
לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי או חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

מניחים את חומרי הסלט בקערה. טורפים את חומרי הרוטב בקערית, יוצקים על הירקות, מערבבים קלות ומגישים מיד.

אפשר להגיש את הסלט ברוטב לימון ושמן זית- מערבבים יחד 1/4 כוס מיץ לימון, 1/4 כוס שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.