סלט כרובית וברוקולי צלויים

מלא צבעים, טעמים ומרקמים!
סלט ברוקולי וכרובית שהכי קל להכין עם המיקס המושלם שלנו שמשלב את שני הירקות יחד

מאת ונסה חתוקאי

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • חבילת מיקס ברוקולי כרובית
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • ⅓ כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 אבוקדו פרוס
  • ¼ כוס עלי זעתר טריים
  • ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים
  • ¼ כוס חמוציות

לרוטב:

  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס שמן זית
  • כפית סילאן
  • ¼ כפית פלפל
  • ⅓ כפית מלח
  • חבילת מיקס ברוקולי כרובית
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • ⅓ כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 אבוקדו פרוס
  • ¼ כוס עלי זעתר טריים
  • ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים
  • ¼ כוס חמוציות

לרוטב:

  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס שמן זית
  • כפית סילאן
  • ¼ כפית פלפל
  • ⅓ כפית מלח
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, שוטפים את המיקס ברוקולי כרובית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מניחים גם את חתיכות הבטטה. מזלפים מעל שמן זית, זורעים את המלח ואופים כ 30 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט. מוציאים ומצננים.
מערבבים את מצרכי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי.
בקערה מניחים את הירקות הקלויים, עלי הזעתר, החמוציות, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מניחים מעל את האבוקדו הפרוס, מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים.