

זמן הכנה: 20 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: טבעוני
רכיבים:
- 6 מלפפונים חצויים לאורך
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 3 כפות שומשום קלוי (2 לרוטב ועוד 1 לסיום)
- 4 כפות רוטב סויה (עדיפות לדלת נתרן)
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף שמן שומשום
- 2–3 כפיות סירופ מייפל
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד
- מיץ מליים אחד
- צ’ילי גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
את המלפפונים החצויים דופקים בעדינות בעזרת מערוך או פטיש בישול עד שהם מקבלים מעיכה טובה אבל לא נמעכים לגמרי.
חותכים את המלפפונים המעוכים בעובי של כסנטימטר ומעבירים אותם לקערה עם הבצל הירוק וכף שומשום נוספת.
שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב, נותנים לכל הטעמים להתמזג ומגישים