סלט בייבי ברוקולי ופטריות שינוקי

בשיתוף "עושהסלט"

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2

כשרות: פרווה

רכיבים:

לפטריות:

  • 2 חבילות פטריות שינוקי
  • 1 כף דבש
  • מיץ סחוט מליים אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח גס

לסלט:

  • 400 גרם בייבי ברוקלי
  • 8-6 עלי קייל
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • חופן נדיב שקדים פרוסים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לפטריות:

  • 2 חבילות פטריות שינוקי
  • 1 כף דבש
  • מיץ סחוט מליים אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח גס

לסלט:

  • 400 גרם בייבי ברוקלי
  • 8-6 עלי קייל
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • חופן נדיב שקדים פרוסים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מפרידים את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס השורשי. מעבירים לקערה, מוסיפים את הדבש, מיץ הליים, המלח, הפלפל ושמן הזית ומערבבים היטב עד שכל הפטריות מכוסות במרינדה. משרים בצד לכחצי שעה.

על מחבת חמה מאוד (אין צורך להוסיף שמן) צולים את הפטריות עד להזהבה וחריכה קלה ומוציאים לצלחת. חשוב לא להעמיס יותר מדי פטריות על המחבת אלא לצלות בכמויות יחסית קטנות וללא עודפי המרינדה.

עם סיום צליית הפטריות יוצקים למחבת החמה את יתרת המרינדה ומבשלים לצמצום הרוטב. יוצקים על הפטריות.

מפרידים את גבעולי הברוקולי מהפרחים. את הגבעולים קוצצים ואת הפרחים חותכים לגודל ביס. מניחים את הברוקולי בקערה מכסים במים רותחים ומוסיפים שלוק נדיב של חומץ – פעולה זו מרככת את הברוקולי ומנקה אותו. משרים ל-6 דקות בדיוק, מסננים ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח ומשרים לכמה דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערת ערבוב.

מפרידים את עלי הקייל מהגבעול, קוצצים גס ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הפטריות, קרועים את עלי הבזיליקום לקרעים גסים ומוסיפים לקערה.

על מחבת יבשה וחמה קולים את פרוסות השקדים, מקפידים לנער את המחבת כל זמן הקלייה, כאשר השקדים שחומים ויפים, מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים לסלט.

מערבבים את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.