סלט חיטה, עגבניות לחות ולמון-גראס

בשיתוף "עושהסלט"

רכיבים:
  • 1/2 כוס חיטה
  • 1 זוקיני מוצק
  • 6 עגבניות לחות קצוצות דק
  • 2 גבעולי סלרי
  • עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
  • 3 גבעולי למון גראס

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מליים/ לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס חיטה
  • 1 זוקיני מוצק
  • 6 עגבניות לחות קצוצות דק
  • 2 גבעולי סלרי
  • עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
  • 3 גבעולי למון גראס

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מליים/ לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

בעזרת פטיש שניצלים חובטים קלות בשני גבעולי הלמון גראס (פעולה זו משחררת את השמנים הארומטיים שלהם), מניחים את הלמון גראס בסיר בינוני, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח גס ואת החיטה.   מבשלים כ-30 דקות עד שהחיטה רכה אך נגיסה (לא נמעכת). מסננים ושוטפים במעט מים קרים ומצננים היטב. מעבירים לקערה.
את הזוקיני חוצים לאורכו וכל חצי חוצים שוב, פורסים לפרוסות דקיקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העגבניות הלחות ועלי האורגנו
בעזרת קולפן קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הסלרי – פעולה זו מסירה את מרבית הסיבים. חותכים את גבעולי הסלרי לרצועות דקות ואז לקוביות קטנות, ומוסיפים לסלט.
קוטמים את קצהו של גבעול הלמון גראס הנוסף (חלק היבש והקשה בתחתיתו), מסירים את השכבות החיצוניות היבשות יותר של הגבעול וחושפים את חלקו הפנימי הרך יותר, קוצצים דק דק ומוסיפים לסלט.
מוסיפים את כל רכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

מומלץ להשהות למנוחה של כ-20 דקות לפני הגשה.