סלט פסטה ופטריות שי-מג'י

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1/2 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 חבילות פטריות שמגי
  • 2 שיני שום פרוסות (אופציונלי)
  • 5-4 בצלצלי שאלוט/בצל סגול פרוס דק
  • 5 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 3 קלחי תירס סופר מתוק גרגירים בלבד
  • 1 פלפל ירוק חריף
  •  1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 1 כוס זיתים
  • 150 גרם פטה/גבינה מקסיקנית

לרוטב:

  • מיץ וגרדה מ ליים 1
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיונז
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 חבילות פטריות שמגי
  • 2 שיני שום פרוסות (אופציונלי)
  • 5-4 בצלצלי שאלוט/בצל סגול פרוס דק
  • 5 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 3 קלחי תירס סופר מתוק גרגירים בלבד
  • 1 פלפל ירוק חריף
  •  1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 1 כוס זיתים
  • 150 גרם פטה/גבינה מקסיקנית

לרוטב:

  • מיץ וגרדה מ ליים 1
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיונז
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, מפרידים את הפטריות ע"י חתוך הבסיס ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום ומקפיצים קלות, מוציאים ומצננים.

מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את כל רכיבי הסלט ומפזרים את הפטריות מעל.

מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

יוצקים על הסלט, מפזרים גבינה ומגישים.