זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 29 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: חלבי
רכיבים ל 3-2 מנות:
- 2 יחידות פטריות מלך היער
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- כוס עגבניות שרי חצויות
- 4 בצלצלי שאלוט פרוסים לרבעים
- 2 כוסות פסטה מוכנה בצורה שאוהבים
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- כוס עלי בזיליקום\ אורגנו טריים
- 4 כפות עירית קצוצה
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות עלי טימין טריים
- מיץ מחצי לימון
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
פורסים את רגלי הפטריות לעיגולים ומניחים בקערה עם עגבניות השרי והשאלוט, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח גס ומערבבים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-25 דקות עד להשחמה. מצננים.
מערבבים את הירקות הצלויים עם הפסטה, הבזיליקום והעירית. מערבבים את רכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.
מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים גבינה בולגרית ומגישים.