סלט חגיגי של אנדיב ורימונים

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים ל-4 מנות:
  • 3-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
  • 1 חבילה רוקט
  • גרעינים מרימון שלם
  • 3 יחידות בצל ירוק
  • 2-1 זוקיני (רצועות עם קולפן)
  • 1 סלק טרי (רצועות עם קולפן)
  • 1 חבילה קרקרים דקים שבורים גס (או אולי קרוטונים)
לרוטב:
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות לימון
  • 2 כפות דבש
  •  1כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום כתושה
  •  1/2כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
  • 1 חבילה רוקט
  • גרעינים מרימון שלם
  • 3 יחידות בצל ירוק
  • 2-1 זוקיני (רצועות עם קולפן)
  • 1 סלק טרי (רצועות עם קולפן)
  • 1 חבילה קרקרים דקים שבורים גס (או אולי קרוטונים)
לרוטב:
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות לימון
  • 2 כפות דבש
  •  1כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום כתושה
  •  1/2כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:

מערבבים ומסדרים בצלחת הגשה את הירקות ומפזרים את הקרקרים.

מכינים רוטב: מכניסים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים את הצנצנת ומנערים חזק עד שכל החומרים מתחברים לרוטב אחיד וסמיך.

לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט מפזרים ומגישים.