עוגת גבינה ולמון גראס

עוגה עשירה בניחוח לימוני ארומאטי  

מאת: מאיה רביבו, ''דן גורמה''

רכיבים:
  • 200 גרם חמאה
  • 130 גרם (כוס+ כף) אבקת סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 ביצה+ 1/2 גודל L
  • קורט מלח
  • 2 (330 ג') כוסות קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
לציפוי שמנת חמוצה:
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  •  1/2 מקל וניל
  • 1 גבעול למון גראס
לבלילה:
  • 4 ביצים גודל L
  • 280 גרם סוכר
  • 600 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס קמח
  • קורט תמצית וניל
  • 1 גבעול למון גראס מגורר
  • 200 גרם חמאה
  • 130 גרם (כוס+ כף) אבקת סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 ביצה+ 1/2 גודל L
  • קורט מלח
  • 2 (330 ג') כוסות קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
לציפוי שמנת חמוצה:
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  •  1/2 מקל וניל
  • 1 גבעול למון גראס
לבלילה:
  • 4 ביצים גודל L
  • 280 גרם סוכר
  • 600 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס קמח
  • קורט תמצית וניל
  • 1 גבעול למון גראס מגורר
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.

לבסיס-  במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, המלח, ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד שהביצים נטמעות היטב. מוסיפים קמח ושקדים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. על גבי משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 מ"מ, מרפדים את בסיס התבנית וחותכים את שאריות השוליים (את יתרת הבצק ניתן להקפיא לשימוש הבא). אופים אפיה חלקית של כ-12 דק'.

לבלילה- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, סוכר ווניל עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה בהדרגה ומערבבים היטיב. מוסיפים את הלמון גראס המגורר ואת השמנת החמוצה וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח ומערבלים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת על בסיס הבצק האפוי. ואופים כ 50 דק עד להתייצבות.

ציפוי שמנת לימוני- לילה מראש משרים גבעול למון גראס חבוט ושבור בשמנת החמוצה. בעת הכנת הציפוי טורפים את השמנת הלימונית עם יתרת החומרים עד לקבלת תערובת חלקה. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעליה את ציפוי השמנת הלימוני ומצננים.

מגישים לאחר קירור של 24 שעות לפחות.