עוגת ג'ינג'ר, תפוחים ולמון גראס

מאת: מאיה רביבו, ''דן גורמה''

רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר גס
  • חופן אגוזי לוז/ פקאנים
לתפוחים:
  • 6 תפוחי גרנד סמיט', חתוכים לקוביות
  • קורט קינמון
  • מעט תמצית וניל
לסירופ הלמון גראס:
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 גבעולי למון גראס חתוכים לפרוסות
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר גס
  • חופן אגוזי לוז/ פקאנים
לתפוחים:
  • 6 תפוחי גרנד סמיט', חתוכים לקוביות
  • קורט קינמון
  • מעט תמצית וניל
לסירופ הלמון גראס:
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 גבעולי למון גראס חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית.

בקערה מערבבים את החומרים היבשים- קמח, מלח, אבקת אפייה ושמים בצד. בקערה נוספת מערבבים את החלב והשמנת המתוקה ושמים בצד.

במיקס עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת מסה אוורירית ובהירה. מוסיפים את השמן ושורש הג'ינג'ר וממשיכים בהקצפה עוד כחצי דקה. מוספים לסירוגין את היבשים ואת הנוזלים עד שכל המרכיבים נבלעים במסה ונוצרת מסה חלקה. משמנים היטב את התבנית, ויוצקים את הבלילה.

בקערה מערבבים את התפוחים עם הקינמון והוניל ומפזרים מעל מסת העוגה. קוצצים מעט אגוזי לוז או פקאן ומפזרים מעל התפוחים ואופים כ-40 דקות.

בינתיים מכינים את הסירופ- מביאים את כל החומרים לרתיחה ומקררים לטמפ' החדר.

בודקים את העוגה באמצעות קיסם, אם הקיסם יבש העוגה מוכנה, מוציאים ומספיגים את סירופ הלמון גראס בעוגה בעודה חמה.