עוגת ג'ינג'ר ואגסים כשרה לפסח

עוגה בחושה קלה קלה ומלאת טעמים ורושם

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

לתערובת העוגה:

  • 2.5 כוסות קמח תמי
  • 1.5 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון גדושה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1/2 כוס סילאן
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס מים חמים
  • 50 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה כולל נוזלים

להכנת האגסים:

  • 8 אגסים קטנים רכים ומקולפים
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות חומץ
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מקל קינמון

לתערובת העוגה:

  • 2.5 כוסות קמח תמי
  • 1.5 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון גדושה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1/2 כוס סילאן
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס מים חמים
  • 50 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה כולל נוזלים

להכנת האגסים:

  • 8 אגסים קטנים רכים ומקולפים
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות חומץ
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מקל קינמון
אופן ההכנה:

מבשלים את האגסים: מניחים את האגסים בסיר ומוסיפים את המים, החומץ, הסוכר ומקל הקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים 8-5 דקות. מסננים את הנוזלים ושומרים את האגסים במסננת.

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבניות.

בקערה בינונית מערבבים: קמח, סודה לשתייה, תבלינים ואגוזים.

בקערה גדולה מערבבים: סילאן, סוכר, שמן וביצים לתערובת אחידה. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים: מים חמים וג'ינג'ר מגורר ומערבבים היטב.

מעבירים את תערובת היבשים לתוך הרטובים תוך כדי ערבוב רק עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לשתי התבניות, "מטביעים" בכל תבנית 4 אגסים ואופים כ-45 דקות עד שעה או עד שהעוגה משחימה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.

שומרים את העוגה מחוץ למקרר עד 24 שעות, לאחר מכן שומרים במקרר.