פאי רועים ופטריות מאי-טאקי

מאת: רות אוליבר

רכיבים לתבנית בקוטר 24-22:
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 2 כפות רוטב טאריקי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: פטרוזילה קצוצה

  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 2 כפות רוטב טאריקי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:

מניחים פטריות בקערה בינונית, ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים, את הפטריות קוצצים גס ואת נוזלי ההשריה שומרים בצד להמשך המתכון.

קוצצים את הפטריות גס.
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים 7-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את האפונה, הסלרי, הגזר והשום ומטגנים כ-8 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מפזרים קורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב הטריאקי, החומץ, ו 1/2 כוס מנוזלי השרייה, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים שמן מתבלים מערבבים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרכיבים ואופים: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומשטחים, מכסים בשכבת פירה אחידה (אפשר בזילוף או עם כף) ואופים כ-30 דקות עד שהפירה מזהיב. זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.