פולנטה עם בצל ירוק ופטריות שי-מג'י

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 כוס פולנטה (אינסטאנט )
  • 3 כוסות חלב
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לפטריות:
  • 2 כפות שמן
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק
  • 1 צרור בצל ירוק חתוך לרצועות של 10 ס"מ
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור.
    להגשה:
  • גילופי פרמזן
  • שמן זית / בלסמי מצומצם
  • 1 כוס פולנטה (אינסטאנט )
  • 3 כוסות חלב
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לפטריות:
  • 2 כפות שמן
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק
  • 1 צרור בצל ירוק חתוך לרצועות של 10 ס"מ
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור.
    להגשה:
  • גילופי פרמזן
  • שמן זית / בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:

מכינים פולנטה: שמים בסיר את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה בהדרגה ותוך בחישה עד קבלת מרקם סמיך של פירה. מוסיפים את יתר החומרים תוך כדי ערבוב למרקם אחיד. במידה ורוצים מרקם רך יותר מוסיפים חלב עד לקבלת המרקם הרצוי.
מכינים את הפטריות: מחממים שמן וחמאה במחבת מוסיפים בצל מטגנים כ-5 דקות, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הבצל הירוק ומקפיצים 5-4 דקות נוספות, עד שהבצל הירוק מתרכך ומאבד את נפחו. מוסיפים את פטריות השי-מג'י, השום, המלח והפלפל ומקפצים 3-2 דקות נוספות. מכבים את האש.

מרכיבים את המנה : בצלחת הגשה מניחים 4-3 כפות פולנטה, על הפולנטה מניחים כ-2 כפות מתערובת הפטריות, מגלפים מעל פרמזן בנדיבות (באמצעות קולפן), זורים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור, מזלפים שמן זית ומגישים.