דג פורל צלוי עם אנדיב ושומר

כחלק מהפעילות שהעלנו ברשתות החברתיות שלנו לפרגון לעסקים מהצפון שנפגעו במלחמה,
הכנו ביחד עם "פורל הדן" מקיבוץ דן מנה משפחתית של פילה פורל בתנור עם קונפי אנדיב לבן של חוות תקוע
כי אין מנה יותר מתאימה מדג מקומי לראש השנה!

מאת: תמרה אהרוני

טיפ:

אחרי שמעבירים את הדג והירקות לצלחת הגשה אפשר לבשל את הרוטב שנותר בסיר קטן עוד כ 10 דקות ברתיחה עד שמצטמצם ולהגיש לצד המנה.

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 1 פילה פורל שלם משפחתי (כ 500 גרם)
  • 4 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 שומרים קטנים חתוכים לאורך לרבעים

לרוטב:

  • 1.5 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף עלי טימין
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מעט צ'ילי גרוס
  • כף דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עירית קצוצה
  • 1 פילה פורל שלם משפחתי (כ 500 גרם)
  • 4 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 שומרים קטנים חתוכים לאורך לרבעים

לרוטב:

  • 1.5 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף עלי טימין
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מעט צ'ילי גרוס
  • כף דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עירית קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

לסיר קטן יוצקים את מיץ התפוזים ומבשלים 12-10 דקות עד שהוא מצטמצם בשליש. מסירים מהגז ומצננים.

בתבנית גדולה (אשר מכילה גם את הירקות וגם את הדג) מערבבים את כל רכיבי הרוטב עם המיץ המצומצם.

מניחים את האנדיב והשומר בתבנית כאשר הצד החתוך כלפי מטה, מכסים ואופים 20-15 דקות.

יש להמליח ולפלפל היטב את הדג.

כעט נוציא את התבנית מהתנור, נסיר את הכיסוי, נהפוך את הירקות כך שהפעם הצד החתוך יהיה כלפי מעלה, מזיזים את הירקות לצידי התבנית ומניחים את הדג במרכז התבנית כאשר העור מופנה מטה. בעזרת כף יש ליצוק על הדג מהרוטב ולאפות כ 15 דקות.

לפני ההגשה יש לפזר עירית קצוצה.

טיפ:

אחרי שמעבירים את הדג והירקות לצלחת הגשה אפשר לבשל את הרוטב שנותר בסיר קטן עוד כ 10 דקות ברתיחה עד שמצטמצם ולהגיש לצד המנה.

מוצרים במתכון זה: