פטריות זהב בזיגוג ג'ינג'ר

אבי קונפורטי

כמות:

4 סועדים

  • 100 גרם פטריות יער
  • 100 גרם פטריות מלך היער
  • 100 גרם פטריות שי- מג'י חומות
  • 100 גרם פטריות שי- מג'י לבנות
  • 150 גרם פטריות שי- טאקי
  • 100 גרם פטריות שינוקי
  • 200 גרם בצלצלי שאלוט
  • 4 יחידות אספרגוס טרי לבן/ ירוק
  • 50 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 4 יחידות בצלים ירוקים שטופים,חתוכים לנתחים של 4 ס"מ
  • 50 גרם שיני שום פרוס
  • 200 מל' סויית פטריות וג'ינג'ר (ניתן למצוא בחנויות למוצרים אסיאתיים)
  • 50 מל' סויה שחורה
  • 60 מל' יין אורז סיני
  • 100 גרם פטריות יער
  • 100 גרם פטריות מלך היער
  • 100 גרם פטריות שי- מג'י חומות
  • 100 גרם פטריות שי- מג'י לבנות
  • 150 גרם פטריות שי- טאקי
  • 100 גרם פטריות שינוקי
  • 200 גרם בצלצלי שאלוט
  • 4 יחידות אספרגוס טרי לבן/ ירוק
  • 50 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 4 יחידות בצלים ירוקים שטופים,חתוכים לנתחים של 4 ס"מ
  • 50 גרם שיני שום פרוס
  • 200 מל' סויית פטריות וג'ינג'ר (ניתן למצוא בחנויות למוצרים אסיאתיים)
  • 50 מל' סויה שחורה
  • 60 מל' יין אורז סיני
אופן ההכנה:

הכנת הפטריות: פורסים את כל הפטריות באופן גס, את פטריות השי- מג'י והאנוקי מפרידים ע"י חיתוך הבסיס השורשי (אין צורך לחתוך יותר מזה), מערבבים את כל סוגי הפטריות עם מעט שמן שומשום ואופים בחום של 220 מעלות כחמש דקות או עד שהפטריות מתרככות ומנקזים את הנוזלים.

הכנת האספרגוס: לחתוך את השליש התחתון של האספרגוס ולקלפו, מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח ומוסיפים את האספרגוס, מבשלים כדקה, מסננים ומעבירים למי קרח. לאחר כ- 2 דקות מסננים וחותכים כל יחידה ל- 3.

הרכבת המנה: מחממים בווק שמן בוטנים, מוסיפים שום ומערבבים, מוסיפים את בלצלצלי השאלוט והפטריות, מקפיצים במשך דקה- שתיים על להבה גבוהה. מוסיפים את סויית הפטריות והסויה השחורה ומקפיצים עד לצמצום הרוטב וקבלת גלייז על הפטריות,מוסיפים את השאוסינג, האספרגוס והבצלים הירוקים לעוד דקת הקפצה לפני סיום ומגישים.

להגיש חם ובתאבון!