פטריות מלך היער בציפוי פריך עם רוטב "ספייסי מיונז"

בזכות צורתה המוארכת, פטריית מלך היער היא הפטרייה היחידה שאפשר להכין ממנה "מקלונים" מטוגנים.
המנה מתאימה להגשה כמתאבן לפני ארוחה או כתוספת פיקנטית לצד משקאות.

מאת: תמי סרקיס- אקרמן

רכיבים ל 4-2 מנות:
  • 2 פטריות מלך היער
  • 3 חלבוני ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 3/4 כוס פירורי לחם מתובלים או פנקו מתובלים לפי הטעם
  • 1 כוס שמן לטיגון
לרוטב :
  • 3 כפות מיונז (מאיכות טובה)
  • 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף- מתוק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • מלח, פלפל שחור

להגשה: פלחי לימון

  • 2 פטריות מלך היער
  • 3 חלבוני ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 3/4 כוס פירורי לחם מתובלים או פנקו מתובלים לפי הטעם
  • 1 כוס שמן לטיגון
לרוטב :
  • 3 כפות מיונז (מאיכות טובה)
  • 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף- מתוק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • מלח, פלפל שחור

להגשה: פלחי לימון

אופן ההכנה:

קוטמים את הקצה התחתון הנוקשה של כל פטריית מלך היער (כחצי ס"מ) וחותכים למקלונים באורך כל הפטרייה ובעובי של כחצי ס"מ על חצי ס"מ

מחממים מראש את השמן לטיגון עמוק בסיר קטן.

מקציפים במטרפה ידנית את החלבונים והמים הקרים לקבלת קצף ביצים אוורירי מאוד.

מפזרים את הנפקו המתובלים או את פירורי הלחם המתובלים הלחם על צלחת שטוחה.

מניחים את הצלחות זו לצד זו ועובדים במהירות: טובלים כמה מקלוני פטריות בקצף הביצים ומגלגלים בפירורי הלחם לקבלת ציפוי אחיד. מניחים בשמן החם ומטגנים דקה אחת, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים את מקלוני לצלחת עם נייר סופג.

חשוב לעבוד במנות קטנות כדי שלא לקרר את השמן וכדי שהמקלונים לא ידבקו זה לזה. אם במהלך העבודה נפח קצף הביצים יורד מקציפים אותו שוב במרץ.

מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם

מגישים מיד לצד הרוטב ופלחי לימון טרי.

לגיוון:  אפשר להגיש את המקלונים עם רוטב צ'ילי חריף מתוק או עם רוטב סויה.