

צילום: אסף רונן
רכיבים ל-4 מנות:
- 4 פילטים דג (לברק, דניס, בורי, בס)
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 4 זוקיני נקיים (עם הקליפה)
- 1/4 כוס מיץ ליים
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפיות עלי תימין
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5 כפות בזיליקום קצוץ
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
חותכים את הזוקיני למקלות באורך 3-4 ס"מ. שמים את הזוקיני והעגבניות בתבנית מצופה נייר אפיה, יוצקים מחצית מהרוטב, מערבבים קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות עד שהירקות צרובים.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל- 220 מעלות, מסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית ובצד השני מניחים את הפילה דגים, יוצקים על כל פילה דג 1 כף רוטב ומחזירים לתנור ל- 10 דקות עד שבשר הדג לבן.
מעבירים את הפילטים של הדגים והירקות לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את שארית הרוטב ומגישים.