פילה דג ועגבניות בתיבול ליים ותימין

מאת: נעמה רן

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 פילטים דג (לברק, דניס, בורי, בס)
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 4 זוקיני נקיים (עם הקליפה)
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפיות עלי תימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות בזיליקום קצוץ
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

  • 4 פילטים דג (לברק, דניס, בורי, בס)
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 4 זוקיני נקיים (עם הקליפה)
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפיות עלי תימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות בזיליקום קצוץ
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

חותכים את הזוקיני למקלות באורך 3-4 ס"מ. שמים את הזוקיני והעגבניות בתבנית מצופה נייר אפיה, יוצקים מחצית מהרוטב, מערבבים קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות עד שהירקות צרובים.

מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל- 220 מעלות, מסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית ובצד השני מניחים את הפילטים, יוצקים על כל פילט 1 כף רוטב ומחזירים לתנור ל- 10 דקות עד שבשר הדג לבן.

מעבירים את הפילטים והירקות לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את שארית הרוטב ומגישים.