פילה פורל אפוי ומוגש עם איטריות אורז ופטריות מלך היער מוקפצות

מנת פילה ופטריות עשירה, טעימה וממש קלה להכנה.

מאת: מיכל לוי- אלחלל

רכיבים:
  • 1 כף שמן זית
  • 4  פטריות מלך היער, פרוסות לאורך
  • 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות
  • 2 בצלי שאלוט
  • 200 גרם אטריות אורז
  • 100 גרם אפונת פיצוח מתוקה
  • 800 גרם פילה פורל
למרינדה:
  • 1 שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
לרוטב:
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 100 מל"ל חלב קוקוס

לקישוט: 2 כפות בצל ירוק, חתוך דק

 

 

  • 1 כף שמן זית
  • 4  פטריות מלך היער, פרוסות לאורך
  • 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות
  • 2 בצלי שאלוט
  • 200 גרם אטריות אורז
  • 100 גרם אפונת פיצוח מתוקה
  • 800 גרם פילה פורל
למרינדה:
  • 1 שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
לרוטב:
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 100 מל"ל חלב קוקוס

לקישוט: 2 כפות בצל ירוק, חתוך דק

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים בכלי גדול את מרכיבי המרינדה ומשרים את פילה הפורל במרינדה יחד עם פטריות מלך היער. מניחים את איטריות האורז בקערה גדולה, מכסים במים רותחים ל-2 דקות ומסננים.

בקערה קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את פילה הפורל בתבנית ואופים כ 4-5 דקות, או עד להזהבת הדג.

בזמן האפייה של הדגים: מחממים בווק או במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הפטריות עם הפלפל החריף ובצלי השאלוט. מוסיפים את הרוטב ואטריות האורז וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל כדקה. מסירים מהלהבה.

הגשה: מסדרים בצלחת מצע של ירקות ואטריות מוקפצים, מניחים מעל פילה הפורל ומקשטים בבצל ירוק. מגישים חם.

** לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-4-5  דקות.