פילה פורל קריספי מוגש על סלט אנדיב (עולש) וקישואים בניחוח תפוזים

מנה אביבית, קלה ומרשימה. מומלצת כמנת חג לפסח.

מאת: מיכל לוי-אלחלל

רכיבים ל-4 מנות:
  • 800 גרם פילה דג פורל
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל
  • 1 תפוז
  • 2 קישואים או זוקיני, חתוכים לפרוסות דקות וארוכות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)
  • 2 מלפפונים חתוכים לפרוסות דקות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)
  • 2 ראשי אנדיב (עולש) מפורק לעלים
לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • 800 גרם פילה דג פורל
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל
  • 1 תפוז
  • 2 קישואים או זוקיני, חתוכים לפרוסות דקות וארוכות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)
  • 2 מלפפונים חתוכים לפרוסות דקות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)
  • 2 ראשי אנדיב (עולש) מפורק לעלים
לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
אופן ההכנה:

הכנת הסלט: מפלטים את התפוז- בעזרת מגרדת גסה מגרדים מעט מהקליפת התפוז ושומרים בצד לקישוט. מסירים לתפוז את הבסיס, בעזרת סכין חדה מקלפים את הקליפה העבה (כולל הקליפה הלבנה) מכל הצדדים, כך שהתפוז נשאר חשוף לגמרי מבחוץ. ממשיכים לחתוך בעזרת הסכין בין המחיצות להפרדת הפלחים. את מיץ התפוז שנשאר שומרים בצד לרוטב.

בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.שמים את הירקות בקערה גדולה ומערבבים היטב עם הרוטב

הכנת הדג: במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית. מתבלים את הפורל במלח ובפלפל ומניחים במחבת החמה כאשר העור פונה אל השמן החם. מטגנים כ 2-3 דקות, עד שהעור צרוב לגמרי, הופכים בעדינות ומטגנים כדקה נוספת. מעבירים לנייר סופג.

הגשה: מסדרים בצלחת מערום יפה מהסלט ומניחים מעל פילה הפורל.

** לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בתנור בחום בינוני (160 מעלות) כ 4-5 דקות.