אנדיב עם תרד ושומר, ברוטב לימון וטריאקי

מנה ראשונה נהדרת, או תוספת מעניינת למנה העיקרית.

רכיבים ל-4 מנות:
  • 2 יחידות אנדיב, חתוכים לרבעים
  • 1 כוס תרד טרי ושטוף
  • 1 שומר, חתוך לרצועות עבות
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות גדולות (החלקים הירוקים והלבנים גם יחד)
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 מיץ מליים/לימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • מלח
  • פלפל

 

  • 2 יחידות אנדיב, חתוכים לרבעים
  • 1 כוס תרד טרי ושטוף
  • 1 שומר, חתוך לרצועות עבות
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות גדולות (החלקים הירוקים והלבנים גם יחד)
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 מיץ מליים/לימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה:

מאדים את רבעי האנדיב במשך 10 דקות בשושנת אידוי מעל סיר עם מים רותחים.

מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים שומר ושום (זהירות שלא ישרף!). מוסיפים את הבצל הירוק, המלח והפלפל. מוסיפים רוטב טריאקי, גרידת לימון ומיץ לימון, מערבבים היטב ומכבים את האש.

מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחת רצועות אנדיב וכמה עלי תרד טריים. שופכים מעל את השומר עם הרוטב החם ומגישים