פנקוטה למון גראס ברוטב פרי

מצרכים לכ-5 מנות:
  • 2 מיכלי קרם קוקוס
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות ג'לטין+ 3 כפות מים או 2 כפות אגר אגר לגרסה טבעונית
  • 1/2 כוס מים
  • 1 גבעול למון גראס
מצרכים לרוטב
  • 200 גרם פירות יער קפואים \ תותים טריים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גבעול למון גראס חבוט
  • 2 מיכלי קרם קוקוס
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות ג'לטין+ 3 כפות מים או 2 כפות אגר אגר לגרסה טבעונית
  • 1/2 כוס מים
  • 1 גבעול למון גראס
מצרכים לרוטב
  • 200 גרם פירות יער קפואים \ תותים טריים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גבעול למון גראס חבוט
אופן ההכנה:

מניחים את הג'לטין במים למשך 20 דקות.  אם משתמשים באגר אגר מוסיפים ישירות לתערובת קרם הקוקוס ומחממים יחד.

חובטים מעט את גבעול הלמון גראס להוצאת טעמים.

מבשלים את קרם הקוקוס, הסוכר, המים וגבעול הלמון גראס החבוט כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב רציף עד לרתיחה ועדינה והתמוססות הסוכר. מסירים את שורש הלמון גראס.

מחממים את הג'לטין במיקרוגל למשך 30 שניות, מערבבים ומוודאים שנמס.

מוסיפים את הג'לטין לתכולת הסיר דרך מסננת תוך כדי ערבוב בלתי פוסק כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מסירים מן האש ובעזרת מצקת מוזגים לכלים אישיים ומעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות.

רוטב פירות: מבשלים את כל הרכיבים יחד תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות. מועכים מעט את הפירות בעזרת מזלג. מצננים.

מחלצים את הפנקוטה מהתבניות יוצקים מאוטב הפירות ומגישים.