

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: חלבי
רכיבים:
- חבילת פטריות פורטובלה
- חבילת פטריות מלך היער
- 20 גרם חמאה
- כ-300 גרם פסטה לבחירתכם מבושלת לפי ההוראות
לרוטב:
- 1 קופסת קוטג׳
- כוס פרמז'ן מגורדת
- כוס חלב
- כפית שום כתוש
- כפית אורגנו
- כפית שטוחה של מלח
- ⅓ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית אגוז מוסקט
- כף קורנפלור
- ½ כוס שמנת מתוקה
להגשה:
- פרמז'ן מגורד
- מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים יחד את כל רכיבי הרוטב חוץ מהשמנת המתוקה עד שמתקבל מרקם כמה שיותר חלק.
חותכים את הפטריות לפרוסות/ קוביות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים את הפטריות כמה דקות, עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפטריות, מערבבים ונותנים לזה לבעבע כ־3–4 דקות.
מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה, ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כ־3–4 דקות, עד שהרוטב מסמיך יפה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
מפזרים מעל הפסטה פרמז'ן מגורד ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם
![]()
![]()






