פשטידת תירס סופר מתוק טרי וזוקיני

רכיבים ל 8-6 מנות:
  • 2 קלחי תירס סופר מתוק טרי, נקיים מעלים וסיבים
  • 4 זוקיני/קישואים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גביע קוטג׳
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 5 כפות קמח תופח
  • 3-2 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמיר/פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת, ועוד חופן גבינה מגורדת לפיזור מעל
  • 2 קלחי תירס סופר מתוק טרי, נקיים מעלים וסיבים
  • 4 זוקיני/קישואים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גביע קוטג׳
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 5 כפות קמח תופח
  • 3-2 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמיר/פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת, ועוד חופן גבינה מגורדת לפיזור מעל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים קלות תבנית מלבנית 20/30.

חותכים את הזוקיני לקוביות (ניתן לפרוס חצי זוקיני לפרוסות דקות לעיטור הפשטידה).

מפרידים את גרעיני התירס מהקלח – מעמידים קלח תירס בקערה ומגלחים את הגרעינים על ידי העברת סכין חדה מראש הקלח ועד התחתית.

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד לריכוך קל. מוסיפים את קוביות הזוקיני, מערבבים, ומטגנים עד שמתקבלים סימני צריבה קלים. מוסיפים את גרעיני התירס, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל, מסירים מהאש ומצננים.

לעיטור הפשטידה (אפשרות): באותה מחבת מוספים עוד כף שמן ומקפיצים קלות את עיגולי הזוקיני. מסירים ומשאירים בצד.

בקערה מערבבים קוטג׳, שמנת חמוצה, מלח, פלפל, שמיר וביצים. מוסיפים לקערה את הזוקיני והתירס, גבינת המוצרלה ואת הקמח התופח. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית אפייה. מסדרים את עיגולי הזוקיני מעל ומפזרים מוצרלה מגורדת.

אופים 40-35 דקות, עד להתייצבות והזהבה.

מגישים ליד סלט ירוק רענן.