סלט פסטה עם עוף ותירס סופר מתוק

סלט שהוא ארוחה שלמה!

מאת: ענת לבל- ''טעימונת''

רכיבים ל 4-3 מנות:
  • 300-250 גרם פסטה פנה מבושלת
  • 3 קלחי תירס סופר מתוק טרי, נקיים מעלים וסיבים
  • 500 גרם חזה עוף
  • 3-2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
למשרה עוף:
  • 3-2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית אבקת שום
לרוטב:
  • 3/4 כוס שמן זית מעודן
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • מלח, פלפל
  • 2-1 כפיות אורגנו מיובש
  • 300-250 גרם פסטה פנה מבושלת
  • 3 קלחי תירס סופר מתוק טרי, נקיים מעלים וסיבים
  • 500 גרם חזה עוף
  • 3-2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
למשרה עוף:
  • 3-2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית אבקת שום
לרוטב:
  • 3/4 כוס שמן זית מעודן
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • מלח, פלפל
  • 2-1 כפיות אורגנו מיובש
אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל רכיבי המשרה בקערה גדולה, מכניסים את חזות העוף, מעסים היטב ומניחים בצד ל-20 דקות.

מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב ומניחים בצד.

מפרידים את גרעיני התירס מהקלח – מעמידים קלח תירס בקערה ומגלחים את הגרעינים על ידי העברת סכין חדה מראש הקלח ועד התחתית.

במחבת פסים משומנת קלות צורבים את חזות העוף עד לקבלת סימני צריבה, כאשר העוף עסיסי ומוכן מצננים (כדי לבדוק אם העוף מוכן מבצעים חתך במרכזו. אם צבעו לבן, הוא מוכן). פורסים את העוף לרצועות ומניחים בצד.

בקערת הגשה מערבבים את כל רכיבי הסלט- הפסטה המוכנה, גרעיני התירס, הזיתים, עגבניות השרי ורצועות העוף. מערבבים שוב את הרוטב, יוצקים, מערבבים, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.