צלי בשר ביין אדום על מצע אנדיב

מאת: מיכל לוי אלחלל

רכיבים ל-8 מנות:
  • 2 ק"ג פילה מדומה
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 כפית מלח
  • 2 גרידת שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 1 ליטר מים
  • 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 5 יחידות פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 גזר מקולף, וחתוך לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 150 גרם קונפיטורה פירות
  • 6 ראשי אנדיב
  • 1 לימון/ ליים חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 ק"ג פילה מדומה
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 כפית מלח
  • 2 גרידת שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 1 ליטר מים
  • 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 5 יחידות פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 גזר מקולף, וחתוך לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 150 גרם קונפיטורה פירות
  • 6 ראשי אנדיב
  • 1 לימון/ ליים חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את כל הרכיבים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר. מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות. מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) בכדי שכל הבשר יספוג  את הטעמים.

2. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, שמים את הבשר וצולים כ- 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את נוזלי המרינדה, הירקות וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שמתרכך לגמרי.

3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את האנדיבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס. אופים כ- 15 דקות, או עד שהאנדיב מתרככים.

הגשה: מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל. חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידם את האנדיבים האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.