קדירת בקר, יין לבן ופטריות מלך היער

מתכון פשוט, קל הכנה וטעים להפליא. מומלץ לשולחן החג.

מאת: מיכל לוי- אלחלל

רכיבים ל-8 מנות:
  • 2 חבילות (1.6 קילוגרם) גולש עגל
  • 2 כוסות יין לבן
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 3 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית תימין יבש
  • 3/4 כוס קונפיטורה פטל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 חבילות מלך היער, פרוסות לאורך
  • מלח, פלפל

לקישוט : 1 חבילה אספרגוס

  • 2 חבילות (1.6 קילוגרם) גולש עגל
  • 2 כוסות יין לבן
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 3 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית תימין יבש
  • 3/4 כוס קונפיטורה פטל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 חבילות מלך היער, פרוסות לאורך
  • מלח, פלפל

לקישוט : 1 חבילה אספרגוס

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר 2 כפות שמן וצולים את הבשר כ-4 דקות, עד להזהבה (מומלץ לעשות זאת מס' פעמים בכמות קטנה כדי שהבשר יזהיב מהר). מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר שמן ומטגנים את הגזר, בצלצלי השאלוט ושורש הפטרוזיליה כ-3 דקות, עד להזהבה.

2. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את היין, הטימין ומים כך שיכסו את הבשר. מוסיפים קונפיטורה פטל ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה בינונית כשעתיים. מוסיפים את הבטטה והפטריות, מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת, עד שהבשר רך לגמרי.

3. חולטים את האספרגוס במים רותחים עם מעט מלח כדקה.

4. מתבלים את הקדירה במלח ופלפל. מגישים חם עם אספרגוס מעל לקישוט.