קציצות בקר עם שומר ובצלצלים ברוטב כורכום

רכיבים ל 6-5 מנות:

לקציצות:

  • 1 קילו בשר טחון בקר\ עוף
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף כורכום מגורר
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ביצה טרופה
  • 4 כפות שמן קנולה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ראשי שומר חתוכים לרבעים
  • 8 בצלצלי שאלוט שלמים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שורש כורכום מגורר
  • 1 כפית כורכום פרוס דק
  • 1 כף כמון
  • 4-3 כוסות מים עד לכיסוי
  • 2 כפות סילאן
  • 3 פלפל אדום יבש – מתוק \ חריף

לקציצות:

  • 1 קילו בשר טחון בקר\ עוף
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף כורכום מגורר
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ביצה טרופה
  • 4 כפות שמן קנולה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ראשי שומר חתוכים לרבעים
  • 8 בצלצלי שאלוט שלמים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שורש כורכום מגורר
  • 1 כפית כורכום פרוס דק
  • 1 כף כמון
  • 4-3 כוסות מים עד לכיסוי
  • 2 כפות סילאן
  • 3 פלפל אדום יבש – מתוק \ חריף
אופן ההכנה:

מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות עגולות אך פחוסות מעט. מחממים שמן זית במחבת, טובלים את הקציצות בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. מסירים מהמחבת.

יוצקים שמן זית בסיר סוטאז', מוסיפים את בצלצלי השאלוט והשומר ומטגנים כ- 3 דקות עד להזהבה. מוסיפים תבלינים, סילאן ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקציצות והפלפל היבש. מבשלים בכיסוי חלקי כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

מגישים לצד אורז לבן טעים.