קציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י

מאת: רות אולבר

רכיבים ל 8-6 מנות:

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 בצל מגורד וסחוט
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית בהרט (תבלין לקציצות)
  • מלח
  • פלפל

לתבשיל:

  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 3 בצלים חתוכים גס
  • 1 קופסא פטריות שי-מג'י
  • 1 שורש כורכום קצוץ דק
  • 1/2 חבילה עגבניות לחות חתוכות לרצועות
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל
  • 1 שקית אפונה (800 גרם)
  • 2-3 עלי מרווה

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 בצל מגורד וסחוט
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית בהרט (תבלין לקציצות)
  • מלח
  • פלפל

לתבשיל:

  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 3 בצלים חתוכים גס
  • 1 קופסא פטריות שי-מג'י
  • 1 שורש כורכום קצוץ דק
  • 1/2 חבילה עגבניות לחות חתוכות לרצועות
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל
  • 1 שקית אפונה (800 גרם)
  • 2-3 עלי מרווה
אופן ההכנה:

מכינים את הקציצות: לשים יחד בקערה את חומרי הקציצות ומניחים ל 1/2 שעה במקרר.

מכינים את הרוטב: בסיר שטוח מחממים שמן מוסיפים את השום והבצל מטגנים 5 דקות עד לריכוך קל של הבצל.

מוסיפים את הפטריות, הכורכום והעגבניות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את האפונה, מתבלים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.

מגלגלים קציצות בגודל בינוני קטן מכניסים לרוטב, מנענעים את הסיר בתנועות עיגול עדינות, במידה וחסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.