רוסטביף בתנור ברוטב חרדלי

רוסטביף עם פטריות בייבי מלך היער ובצלצלי שאלוט שמקבלים את כל הטעמים של הבשר והרוטב.
מנה מופלאה באפס מאמץ.

  • אפשר להכניס לתבנית כל מה שתרצו- אם זה תפוחי אדמה, כרובית או כל סוגי הירקות שאתם אוהבים בתנור.
  • למידת עשייה מדיום-וול רצוי להוציא את הבשר אחרי 45 דקות

 

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6-4 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • נתח סינטה שלם לרוסטביף (קילו וחצי)
  • חבילת פטריות בייבי מלך היער 
  • 6 בצלצלי שאלוט שלמים קלופים
  • 2 צרורות טימין

לרוטב:

  • 2 כפות גדושות של חרדל דיז'ון
  • 2 כפות גדושות של חרדל גרגירים
  • כפית חומץ יין לבן / אפשר גם 5% רגיל
  • כף שמן זית
  • כף מייפל
  • כפית עלי טימין
  • נתח סינטה שלם לרוסטביף (קילו וחצי)
  • חבילת פטריות בייבי מלך היער 
  • 6 בצלצלי שאלוט שלמים קלופים
  • 2 צרורות טימין

לרוטב:

  • 2 כפות גדושות של חרדל דיז'ון
  • 2 כפות גדושות של חרדל גרגירים
  • כפית חומץ יין לבן / אפשר גם 5% רגיל
  • כף שמן זית
  • כף מייפל
  • כפית עלי טימין
אופן ההכנה:

מחממים היטב סיר גדול/מחבת עם מעט שמן זית. צורבים את הרוסטביף מכל הצדדים עד שמקבלת חריכה חזקה. ומניחים בצד . לאותו סיר מכניסים את בצלצלי השאלוט, פטריות בייבי מלך היער, מלח ועוד קצת שמן זית וצורבים היטב כמה דקות. מורידים מהאש. 

מחממים תנור ל 160 מעלות חום עליון ותחתון (לא טורבו).

מערבבים היטב את רכיבי הרוטב ומושחים את הרוסטביף מכל צדיו.

בתבנית צלייה מניחים את הירקות, מניחים מעל את רשת הצלייה, מניחים את נתח הבשר על הרשת וצולים בתנור 60-45 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

לקראת ההגשה פורסים את הרוסטביף ומגישים בצלחת גדולה לצד הפטריות והבצלים המקורמלים.

  • אפשר להכניס לתבנית כל מה שתרצו- אם זה תפוחי אדמה, כרובית או כל סוגי הירקות שאתם אוהבים בתנור.
  • למידת עשייה מדיום-וול רצוי להוציא את הבשר אחרי 45 דקות