זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 85 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 9
כשרות: חלבי
רכיבים:
לבצק:
• ⅖ כוסות קמח (350 גרם)
• ½ כוס יוגורט (כל סוג)
• ½1 שמרים יבשים
• ½ כוס + 2 כפות חלב חם (לא רותח)
• כפית מלח
• כף סוכר
• 3 כפות שמן זית
למילוי:
• בצל קטן קצוץ
• 3 כפות שמן זית
• חבילת פטריות מאי טאקי
• ¼ כפית מלח
• ¼ כפית פלפל
• 80 גרם חמאה רכה
• ¼ כוס פטרוזיליה
• 3 שיני שום כתושות
• 2 כוסות מוצרלה מגוררת
• ⅓ כוס פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
מניחים את כל מצרכי הבצק בקערה אחת ולשים יחד עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים ומתפיחים במקום חמים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בנתיים, במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וצולים אותם כ 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מצננים.
בקערה מערבבים יחד את החמאה, השום והפטרוזיליה. לוקחים כף מהחמאה המתובלת ושומרים בצד להברשה בסיום האפיה.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30 – 40. מורחים את החמאה המתובלת בצורה אחידה על כל המלבן, מניחים למעלה את הפטריות ומורחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינות. חותכים 9 רצועות שוות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
מרפדים תבנית ריבועית 26-26 בנייר אפיה ומניחים את השבלולים.
מכסים ומתפיחים 45 דקות במקום חמים. מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את השבלולים 30-35 דקות עד שהן זהובות.
מוציאים מהתנור, מברישים בחמאה המתובלת ומגישים חם.