לזניה גבינות ופטריות אקזוטיות

מתכון ללזניה על בסיס בשאמל, גבינות טובות ומגוון פטריות מיוחדות

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 70 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8-6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • חבילת דפי עלים ללזניה

לרוטב בשמל-

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • אגוז מוסקט

למילוי-

  • חבילת פטריות מאי טאקי קצוצות
  • חבילת פטריות שיטאקי פרוסות
  • חבילת פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כפית מחית כמהין (לא חובה)
  • 1/2 כוס ציר ירקות\רבע כוס מים

להרכבת הלזנייה-

  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/2 כוס פרמז'ן מגורדת
  • חבילת דפי עלים ללזניה

לרוטב בשמל-

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • אגוז מוסקט

למילוי-

  • חבילת פטריות מאי טאקי קצוצות
  • חבילת פטריות שיטאקי פרוסות
  • חבילת פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כפית מחית כמהין (לא חובה)
  • 1/2 כוס ציר ירקות\רבע כוס מים

להרכבת הלזנייה-

  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/2 כוס פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית. צורבים את כל הפטריות יחד עם השום עד להשחמה ומוסיפים את היין הלבן. מבשלים עד לצמצום ואידוי האלכוהול ומוסיפים מחית כמהין (לא חובה), מלח פלפל וציר ירקות/מים. מבשלים על אש גבוהה מספר דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מניחים בצד ומצננים.

בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים עד שאין גושים. מוספים את החלב ובעזרת מטרפה מערבבים כל הזמן עד שהרוטב מסמיך. מצננים.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרכיבים את הלזניה- בתבנית 32X23 (תבנית מלבנית סטנדרטית) מסדרים שכבה ראשונה של דפי לזנייה. מעליה מניחים שכבת דוקסל פטריות ומעליה בשמל בנדיבות. מעל מפזרים מוצרלה ופרמז'ן וחוזרים על הפעולה עד שנוצרת לנו לזנייה מהממת עם מלא שכבות. מסיימים עם שארית הבשמל וגבינות מלמעלה, עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בתנור במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי, מעלים טמפ' ל 200 מעלות ואופים 10 דקות נוספות להשחמה. מגישים רותח!

מוצרים במתכון זה: