שיפודי סלמון בלמון גראס

מתכון קליל, קייצי ומעניין לשימוש בגבעול הלמון גראס כשיפוד וכתבלין!

מאת: אוהד קורי, "קפה לואיז"

רכיבים ל-4 מנות:
  • 800 גרם פילה סלמון
  • 4 גבעולי למון גראס, חצויים לאורך
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורר
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 1 כף סויה
  • 1 כפית מלח גס
  • קורטוב פלפל שחור גרוס
  • 800 גרם פילה סלמון
  • 4 גבעולי למון גראס, חצויים לאורך
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורר
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 1 כף סויה
  • 1 כפית מלח גס
  • קורטוב פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

חותכים את נתח הסלמון ל 8 קוביות, כ- 100 גרם לקובייה ומשפדים 2 קוביות סלמון בכל גבעול למון גראס.

מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הסלמון המשופדות, מערבבים היטב ומשרים כשעתיים במקרר.

מחממים תנור ל 240 מעלות, מסדרים את השיפודים על נייר אפייה ואופים 5 דקות, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל 170 מעלות ואופים 5 דק נוספות. יש להפוך את השיפודים במהלך האפייה.

הדג צריך להיות צרוב מבחוץ ורך מבפנים.