תפוחי אדמה בתנור עם שאלוט ועשבי תיבול

תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט אפויים בתנור עם עשבי תיבול ושום. פריכים בחוץ ונימוחים מבפנים. תוספת מופלאה לכל ארוחה!

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה למיקרו או תפוחי אדמה קטנטנים
  • 6-4 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
  • 1 גבעול רוזמרין קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3-2 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה למיקרו או תפוחי אדמה קטנטנים
  • 6-4 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
  • 1 גבעול רוזמרין קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3-2 כפות מיץ לימון או ליים
אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי אדמה במיקרו כ-10 דקות לריכוך מצננים, חותכים לחצאים לאורך.

מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות.

שמים בקערה את כל החומרים כולל תפוחי האדמה, ושאלוט, מערבבים היטב כמו שמכינים סלט, מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, אופים כ 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב ול"השרף" בקצוות מוציאים ומגישים חם