זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8
כשרות: בשרי
רכיבים:
- 1/2 ק"ג אוסבוקו
- לקט פטריות מיובשות לפסטה
- 1/4 כוס שמן זית
- חבילה של 350 גרם בצלצלי שאלוט קלופים
- 1 ראש שום חצוי לרוחבו או 3 ראשי שום פנינה
- 3 גזרים קלופים חתוכים לפיסות של כ 2 ס"מ
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כף עלי תימין
• 3 עלי דפנה
• מארז בייבי מלך היער
להסמכה:
• 1 כף קורנפלור מדוללת ב 1/2 כוס מים
להגשה:
• עירית או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
תחילה יש להמליח ולפלפל את הבשר
משרים את הפטריות המיובשות בקערה קטנה עם מים רותחים (חשוב שהמים יכסו את הפטריות).
בסיר גדול מחממים שמן. כשהשמן חם נצלה את הבשר 4-3 דק מכל צד עד שהוא משחים היטב. נוציא את הבשר מהסיר ונעביר לצלחת גדולה.
מסננים את הפטריות המיובשות ושומרים את נוזלי ההשריה.
מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, השום, הגזר, פטריות בייבי מלך היער והפטריות המיובשות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות.
נחזיר את הבשר לסיר ונוסיף כוס יין לבן. מבשלים כ 3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים את מי השריית הפטריות (ללא המשקע) ומים או ציר עד לכיסוי הבשר.
מוסיפים את הטימין ועלי הדפנה, מלח ופלפל ומערבבים.
לאחר שהבאנו לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4-3 שעות עם ערבוב מפעם לפעם עד שהבשר מתרכך.
כשהבשר רך מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומביאים את תכולת הסיר לרתיחה. כשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים קורנפלור מדולל במים, מערבבים ומבשלים 3-2 דק נוספות.
לפני ההגשה מפזרים עירית או פטרוזיליה קצוצה.