עוף עם בורגול ופטריות בתנור

ארוחת שישי טעימה, קלה להכנה, מפנקת ומזינה
והחלק הכי נחמד זה שהארוחה בסיר אחד!

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • אריזת תבשיל בורגול ופטריות
  • 4-5 כרעיים עוף
  •  כף פפריקה מתוקה
  •  כף אבקת בצל
  • כף אבקת שום
  •  כפית מלח
  • 500 מ"ל מים

למרינדה:

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס סילאן

להגשה:

  •  פטרוזיליה קצוצה
  • אריזת תבשיל בורגול ופטריות
  • 4-5 כרעיים עוף
  •  כף פפריקה מתוקה
  •  כף אבקת בצל
  • כף אבקת שום
  •  כפית מלח
  • 500 מ"ל מים

למרינדה:

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס סילאן

להגשה:

  •  פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים בקערית את רכיבי המרינדה.

שופכים את תערובת הבורגול לתבנית אפייה, מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

מניחים מעל תערובת הבורגול את פיסות העוף ומברישים במרינדה.

יוצקים מים רותחים בפינת התבנית (שלא יסירו את התיבול מהעוף), מכסים בנייר אפייה ואלומיניום ואופים במשך 35-40 דקות.

מסירים ואופים ללא כיסוי כ 20 דקות נוספות או עד להשחמה.

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.