זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15 יחידות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלי שאלוט קצוצים (או 1 בצל גדול)
- 1 חבילה פטריות שי-טקי טריות קצוצות
- 1 קוביה (150 גרם) גבינה בולגרית מפוררת
- 3-2 כפות גבינת שמנת
- 15 דפי אורז
תערובת להרטבת דפי האורד:
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה
- מלח
- 2 כפות גדושות דבש
לפיזור: שומשום
אופן ההכנה:
מכינים את המלית : מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל מטגנים 4-3 דקות. מסירים את רגלי הפטריות, קוצצים, מוסיפים לבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להתרככות. מסירים מהאש ומקררים.
מערבבים יחד את הפטריות המצוננות והגבינות לתערובת אחידה.
מכינים את הבורקס: מחממים תנור ל- 200 מעלות.
עובדים עם מברשת על משטח עבודה (קרש חיתוך או נייר אפייה). מניחים את דף האורז על המשטח מברישים עם תערובת הרטבה בנדיבות, הופכים את הדף ומברישים עד שמרגישים שהדף אורז מתחיל להתרכך, מקפלים את הדף ל-3 כמו מעטפה למלבן ארוך, מניחים כפית מתערובת בתחתית המלבן ומקפלים למשולשים.
מפזרים שומשום ואופים כ- 25 דקות עד שהבורקס מתחילים "להישרף" מעט בקצוות או עד שממש מזהיבים.