זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 90 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים /פילו מופשר ומכן לעבודה
למלית:
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים/ 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 2 סלסילות פטריות שיטאקי קצוצות
- 2 שיני שום קצוצות
- 500 גרם בשר טחון
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1כפית בהרט
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה להברשה
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 חבילה פטריות שיטאקי קצוצות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף שטוחה קמח
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5-1 כוסות מים
אופן ההכנה:
מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת מוסיפים בצלים ומטגנים להזהבה קלה, 10-8 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים למחבת את הבשר והשום וממשיכים לטגן 12-10 דקות תוך כדי מעיכת הבשר והפרדתו, עד שהבשר הופך פירורי ומטוגן. מסירים מהאש, מוסיפים תבלינים מערבבים ומצננים.
מוסיפים את מחית תפוח האדמה, ביצה ופטרוזיליה מערבבים היטב.
מחממים תנור ל 190 מעלות
מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה, חותכים ליריעות בגודל הרצוי, מסדרים לאורכן את תערובת הבשר ומקפלים מעל המילוי כמו רולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית, באותו אופן מכינים שבלולים נוספים ומניחים אחד ליד השני עד שהתבנית מלאה.
מושחים בביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות להזהבה.
לרוטב: בסיר קטן מחממים שמן, מוסיפים בצל מטגנים 10-8 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, השום, הקמח, המלח והפלפל ומטגנים דקה שתים. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב, מביאים לרתיחה והסמכה מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים לצד הבורקס.