קיש בטטה ופטריות מלך היער

הקיש האהוב בארשת מלכותית וחגיגית מתמיד

מאת: רות אוליבר

טיפים-
  • ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח מוכן ולקצר את אופן ההכנה.
  • ניתן להחליף את עשבי התיבול ברוזמרין או אורגנו לפי ההעדפה אישית
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו
  • אפשר להכין את שלב הבצק ואפיית הבטטות מראש ואת סיום הקיש לעשות לפני ההגשה.

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

זמן כולל: 150 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:
לקלתית:
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף פרמזן מגורר דק
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3-2 כפות מים קרים במידת הצורך
למלית:
  • 2 חבילות פטריות מלך היער
  • 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת קשקבל/פרמזן מגורר
לקלתית:
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף פרמזן מגורר דק
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3-2 כפות מים קרים במידת הצורך
למלית:
  • 2 חבילות פטריות מלך היער
  • 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת קשקבל/פרמזן מגורר
אופן ההכנה:

לקלתית: במעבד מזון מניחים קמח, חמאה, מלח, סוכר ופרמזן ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.

מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים לפירורים גדולים ולחים. במידה והבצק יבש, מוסיפים כף אחר כף מים תוך כדי ערבול רק עד שהבצק מתחיל להתאחד.

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית, מרפדים את התבנית בבצק, מישרים את הדפנות ובאמצעות סכין מסירים את עודפי הבצק. אופים "אפייה עיוורת" כ- 10 דקות (מניחים על הבצק ניר אפייה מעל משקולת כגון שעועית יבשה). מסירים את המשקולת ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

מכינים את המלית: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את פרוסות הבטטה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומערבבים היטב. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה ואופים 30-25 דקות עד להתרככות. מצננים.

חוצים את הפטריות לאורכן ובעזרת סכין חורצים את הצד החתוך שתי וערב. מחממים היטב מחבת, יוצקים שמן וצולים את הפטריות 4-3 דקות משני הצדדים עד להזהבה.

מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל וטימין.

מרכיבים את הקיש: מסדרים את הבטטות על הקלתית, מפזרים מעט גבינה, יוצקים מתערובת הרויאל, מניחים את הפטריות עם הצד החתוך כלפי מעלה, מפזרים עוד קצת גבינה, יוצקים עוד מהרויאל, מניחים 3-2 גבעולי טימין ואופים 40-35 דקות עד שהקיש מתייצב ומזהיב.

טיפים-
  • ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח מוכן ולקצר את אופן ההכנה.
  • ניתן להחליף את עשבי התיבול ברוזמרין או אורגנו לפי ההעדפה אישית
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו
  • אפשר להכין את שלב הבצק ואפיית הבטטות מראש ואת סיום הקיש לעשות לפני ההגשה.