צילום: שרית גופן
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 16
כשרות: חלבי
רכיבים ל-16 בורקסים:
- 12 דפי בצק פילו חתוכים ל 1/3 לאורך
- 1 בצל גדול קצוץ או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 3 כפות שמן רגיל
- 2 יחידות פטריות שי-מג'י לבנות וחומות
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 100 גרם חמאה מומסת
- פלפל מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
- 150 גרם גבינה 5%
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- גרדה מלימון 1
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 צרור עירית קצוצה או בצל ירוק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 8-7 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4-3 דקות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים וצינון.
מעבירים את התערובת לקערה מוסיפים את הגבינות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מערבבים ומעבירים למקרר ל- 10 דקות.
מרכיבים את הבורקס: מניחים רצועת פילו על משטח עבודה, מורחים בחמאה מומסת, מניחים מעל רצועה נוספת מורחים בחמאה מומסת, שמים כף גדושה מהמלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק. באותו האופן מכינים בורקסים נוספים עד לסיום המלית.
מסדרים את הבורקסים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואופים כ- 12 דקות או עד הזהבה.
מכינים רוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב ומעבירים לכלי הגשה
מגישים את הבורקסים החמים לצד הרוטב הקר.