בייבי ברוקולי פריך עם מטבל שמנת, שום ועירית

רכיבים:
  • 1 חבילת בייבי ברוקולי
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מים רותחים
למטבל:
  • 1 מיכל קטן שמנת חמוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות עירית קצוצה
  •  מלח
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 חבילת בייבי ברוקולי
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מים רותחים
למטבל:
  • 1 מיכל קטן שמנת חמוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות עירית קצוצה
  •  מלח
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חולטים את הברוקולי עם הגבעולים במים רותחים לחמש דקות, מעבירים למים קרים ומסננים.

מעבירים את הברוקולי המצונן לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים בשום, מלח ופלפל ומערבבים. פורסים את הגבעולים בתבנית ואופים כ-25 דקות עד להשחמה.

מערבבים את רכיבי המטבל ומגישים ליד.