דג פורל אפוי עם אנטיפסטי אנדיב ועגבניות

מנה אביבית, קלה ומרשימה. מומלצת כמנת חג לפסח.

מאת: מיכל לוי-אלחלל

רכיבים:
  • 1.2 ק"ג דג פורל (4 דגים שלמים קטנים)
  • 1 לימון חתוך לשמיניות
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לפרוסות
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 ראשי אנדיב (עולש), חתוכים לרבעים אורכיים
  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל

 

  • 1.2 ק"ג דג פורל (4 דגים שלמים קטנים)
  • 1 לימון חתוך לשמיניות
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לפרוסות
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 ראשי אנדיב (עולש), חתוכים לרבעים אורכיים
  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מנקים את הדגים, וחורצים שני חתכים בדופן הדג בצורה אלכסונית. ממלאים את פנים הדג בשתי שמיניות לימונים, פרוסות ג'ינג'ר וענף רוזמרין, מברישים ב 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הדגים בתבנית צמודים האחד לשני.

בקערה גדולה מערבבים את ראשי האנדיב (עולש) עם עגבניות השרי, מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומניחים בתבנית ליד הדגים.

אופים כ-20 דקות או עד שהדג יציב למגע. מגישים חם לצד ירקות האנטי-פסטי.