חזה עוף מוקפץ, בסגנון אסייתי

מתכון למוקפץ עוף עם הירקות הייחודים שלנו, זה יקפיץ את המנה הידועה באופן מדהים.

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: בשרי

רכיבים:

למוקפץ:

  • חבילת עוף 500 גרם חתוך לקוביות
  • חבילת ברוקולי
  • חבילת שעועית צהובה
  • חבילת שעועית ירוקה
  • 2 בצלי שאלוט פרוסים לרצועות
  • 4 שום פנינה פרוסים לרצועות דקות
  • חצי ס״מ שורש ג'ינג'ר כתוש למחית
  • 2 ס״מ גבעול למון גראס קצוץ דק דק
    חצי ליים
  • כפית קורנפלור + 2 כפות מים מעורבבות יחד
  • אורז לבן

לרוטב:

  • 1/2 כוס סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • רבע כוס סילאן

למוקפץ:

  • חבילת עוף 500 גרם חתוך לקוביות
  • חבילת ברוקולי
  • חבילת שעועית צהובה
  • חבילת שעועית ירוקה
  • 2 בצלי שאלוט פרוסים לרצועות
  • 4 שום פנינה פרוסים לרצועות דקות
  • חצי ס״מ שורש ג'ינג'ר כתוש למחית
  • 2 ס״מ גבעול למון גראס קצוץ דק דק
    חצי ליים
  • כפית קורנפלור + 2 כפות מים מעורבבות יחד
  • אורז לבן

לרוטב:

  • 1/2 כוס סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • רבע כוס סילאן
אופן ההכנה:

מחממים סיר קטן עם מים רותחים, מכניסים את השעועית וחולטים 2-3 דקות. לאחר מכן מעבירים את השעועית למי קרח. חולטים באותם מים את הברוקולי ל2-3 דקות ומוציאים. מחממים מחבת עם מעט שמן שומשום וצורבים את קוביות העוף משני הצדדים עד שמקבל צבע. מוציאים החוצה ומכניסים את בצלי השאלוט. צורבים היטב עד שהבצלים מתקרמלים ומכניסים את השום, למון גראס וג׳ינג׳ר. מבשלים עוד 3-4 דקות עד שהשום מתחיל להתרכך. מכניסים פנימה את הברוקולי, השעועית והעוף שצרבנו מקודם ושופכים פנימה מיץ לימון, גרידה ואת הרוטב שלנו. מבשלים כמה דקות על אש גבוהה כדי לתת לרוטב להצטמצם מעט. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עוד 1-2 דקות. מגישים מעל אורז לבן עם 2 פרוסות ליים בצד ושומשום לבן מלמעלה לשדרוג.