נתחי חזה עוף מוקפץ עם פטריות שי-מג'י ואורז אדום

מאת: אוהד קורי, ''קפה לואיז''

ריכיבים:
  • 2 כוסות אורז אדום (300 גר')
  • 4 נתחי חזה עוף בינוניים (600 גר') חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילת פטריות שי-מג'י או שינוקי מופרדות מהבסיס וחתוכות גס
  • 2 בצלים קטנים קצוצים דק
  • 1 כוס נבטי חמנית
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • כוסברה טרייה
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן אגוזי קשיו קצוצים
  • מלח
  • 2 כוסות אורז אדום (300 גר')
  • 4 נתחי חזה עוף בינוניים (600 גר') חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילת פטריות שי-מג'י או שינוקי מופרדות מהבסיס וחתוכות גס
  • 2 בצלים קטנים קצוצים דק
  • 1 כוס נבטי חמנית
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • כוסברה טרייה
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן אגוזי קשיו קצוצים
  • מלח
אופן ההכנה:

חולטים את האורז האדום במים חמים (כמו פסטה) עד שהאורז רך למאכל ומוכן להקפצה ללא תוספת בישול. מסננים מהנוזלים.

מחממים את שמן הזית בווק/ מחבת עבה ורחבה ומקפיצים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים אותן כמעט עד שהן מוכנות. מוסיפים את פטריות השינוקי, הנבטים ואת האורז, ויוצקים מעט מים כדי להוציא משקעים מתחתית הווק. מערבבים, מוסיפים את הצ'ילי המתוק וממשיכים לבשל כ- 5 דק'. טועמים וממליחים מעט לפי הצורך.

הגשה: מעטרים בכוסברה טרייה ואגוזי קשיו קצוצים מעל.