חצ'פורי גבינות עם שאלוט וביצי שליו

מתכון לחצ'פורי, טעים ופשוט להכנה

רכיבים ל-10 יחידות:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 10 ביצי שליו
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 8-6 עגבניות לחות קצוצות דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 10 ביצי שליו
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 8-6 עגבניות לחות קצוצות דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
אופן ההכנה:

לבצק: שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה, כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל 10 כדורים, מגלגלים כל כדור לצורה אובלית ובעזרת הידיים פותחים במרכז גומה אובלית.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים שאלוט ומטגנים מספר דקות לריכוך והתחלת הזהבה, מוסיפים עגבניות לחות, שום ופלפל שחור ומטגנים דקה נוספת, מסירים מהאש ומצננים.

בקערה מערבבים את הגבינות מוסיפים את תערובת העגבניות והשאלוט ומערבבים.

ממלאים את החצ'פורי: במרכז כל סירה של חצ'פורי מורחים כף גבינה, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים כ-7 דקות.

מוציאים מהתנור את החצ'פורי, יוצקים ביצת שליו, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לאפות כ-8 דקות נוספות או עד שהשולים מזהיבים והביצים עשויות.

 

הערות-

  • ניתן לשים מהשלב הראשון מלית וגם ביצה ולאפות יחד מן. הביצה תצא יבשה אך טעימה ממש.
  • במידה ואין ביצי שליו ניתן להשתמש בחלמון בלבד של ביצה רגילה