זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
רכיבים ל-4 מנות:
- 500 גרם בצק עלים מופשר אך קר
- 250 גרם גבינת שמנת טבעית
- 1 כף עלי טימין טריים
- מלח, פלפל
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- חבילת אספרגוס
- 50 גרם פרמזן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
פורסים פיסת בצק בגודל 20/30 על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חורצים בזהירות מסגרת ברוחב 3 ס"מ.
מערבבים את גבינת השמנת עם השום, הטימין, המלח והפלפל ומורחים על החלק הפנימי של הבצק.
קוטמים 3-2 ס"מ מהקצה התחתון של האספרגוס, חולטים כ- 3 דקות במים רותחים, מוציאים, מצננים ומייבשים.
מושחים את האספרגוס בשמן זית, מניחים על גבינת השמנת, מפזרים מעט מלח גס ופרמזן מגורדת ואופים כ-20 דקות עד להזהבת השוליים. מגישים חם.